Sportbelépő a legújabb cafeteria elem?

Sportbelépő a legújabb cafeteria elem?

Új, eddig nem használt adómentes béren kívüli juttatási lehetőséggel bővülhet a cafeteria rendszered kínálata – ráadásul legálisan.

Néhány hónapja írtam pár új béren kívüli juttatási lehetőségről, melyek bár adómentesek, de a tüzetesebb vizsgálat után mindegyikről kiderült, hogy kb. annyira legálisak, mintha számlát vásárolnál egy „megbízható” partnertől.
Most azonban az évközi adóváltozások következtében egy teljesen új juttatásfajtát mutatok be, melyet eddig ilyen formában nem használtál a juttatási rendszeredben.
A 2010 augusztus 10-én megjelent Magyar Közlönyt követően 8 napon belül lépett hatályba az a sporttal összefüggő egyes törvények módosításáról szóló törvény, mely egy kicsit átírja a személyi jövedelemadóról szóló törvény paragrafusait is.
Az 1995. évi CXVII. törvény a személyi jövedelemadóról I. számú mellékletének 8.28. pontja szerint

8. A természetbeni juttatások közül adómentes: 8.28. az ingyenesen vagy kedvezményesen
b) a kifizető által ugyanazon magánszemélynek az adóévben legfeljebb 50 ezer forint értékben juttatott, sporteseményre szóló belépőjegy, bérlet;


Tehát van egy új adómentes juttatásunk, ami több munkavállalót is érdekelhet.
Hogyan add ki ezt a juttatást? Hogyan használd a cafeteria rendszeredben úgy, hogy akár mindenegyes dolgozód különböző számára érdekes rendezvényen vehessen részt?


Gyakorlati megvalósítás a szeptember közepén megjelenő magazin hasábjain.

Előfizetés>>>

Juttatások 2024.


Frissítve 2023.12.06.
Összeállí­tottam egy 34 oldalas, ingyenes összefoglalót a béren kívüli juttatások 2024-es szabályairól. Majd a jövőben rendszeresen e-mailben tájékoztatom a változásokról.
  • Adózás új rendje


  • Népszerű juttatások


  • Borászati termékek adómentesen


  • Hogyan használja ezeket?

A megadott e-mail cí­mre díjmentesen elküldöm az összefoglaló anyag letöltési linkjét!


Feliratkozásommal elfogadom az adatvédelmi irányelveket, adataim kezeléséhez önkéntesen hozzájárulok.