Tanévkezdési támogatás

Tanévkezdési támogatás

Az iskolakezdési támogatás éveken át népszerű juttatás volt. 2023-ban is sokan keresik, hogy miként adjanak juttatást a gyermekes szülőknek nyár végén.

Mivel a kézenfekvő lehetőség már nem szerepel a személyi jövedelemadóról szóló törvényben, ezért érdemes megvizsgálni a rendelkezésre álló kedvező adózású lehetőségeket, hogy valamelyikkel megvalósítható-e a juttatási cél. 

2023-ban a személyi jövedelemadóról szóló törvény nem rendel külön kedvezményt az iskolakezdési támogatáshoz, így jövedelemként kellene megfizetni az adót a korábbi gyakorlat szerint megvalósított iskolakezdési támogatás után.

Ha azonban nyitott szemmel vizsgáljuk a jelenlegi juttatásokat, felfedezhetünk olyan megoldásokat, melyeket megfelelő módon használva támogatni tudjuk az iskolaévet kezdő, vagy éppen az óvodás, egyetemista gyermekek szüleit.

 

Már a korábbi években is mérlegelte néhány munkáltató, hogy Széchenyi Pihenő Kártya juttatást ad az érintett munkavállalóknak.

A Széchenyi Pihenő Kártya 2023-ban is egy rendkívül népszerű és kedvező adózású juttatás.

 450.000 forintos éves keretig adhatja ezt a munkáltató mindössze 28% közteherrel. Ehhez jön az új 200.000 Ft extra keret, és hogy élelmiszerre is költhetjük a kártyán lévő pénzeket.

 

Az extra keret és az élelmiszer vásárlás lehetősége miatt idén még jobb eszköz lehet a SZÉP Kártya az iskolaévet (vagy éppen óvodai nevelési évet, egyetemei szemesztert) kezdő gyermekek szüleinek támogatására.

 

A kapott juttatás a családi bevásárlásnál, de akár az iskolai étkezés befizetésére is használható, amennyiben az étkezési szolgáltató elfogadja a kártyát.

Juttatások 2023.


Frissítve 2023.06.25.
Összeállí­tottam egy 35 oldalas, ingyenes kiegészítő számot a béren kívüli juttatások 2023-as szabályairól. Majd a jövőben rendszeresen e-mailben tájékoztatom a változásokról.
  • SZÉP Kártya élelmiszerrre + 200.000 Ft


  • Távmunka költségtérítés, autómegosztás adómentesen


  • Hogyan használjam ezeket?

A megadott e-mail cí­mre díjmentesen elküldöm az összefoglaló anyag letöltési linkjét!


Feliratkozásommal elfogadom az adatvédelmi irányelveket, adataim kezeléséhez önkéntesen hozzájárulok.

Rólunk mondták

"Hasznos fórum, ahol nyílt kérdésekre egyenes válaszok érkeznek."

Bolgár Csaba

Ügyvezető

DT Partner Kft.

"Évek óta veszek részt a konferencián, s minden alkalommal fontos információkkal távozom."

Jakabné Zeke Tünde

HR Igazgató

Carl Zeiss Vision Hungary Kft.

"Többször vettem már részt ezen a konferencián (Munkáltatói gondoskodás - a szerk.) és továbbra is úgy gondolom, hogy ide eljönni igazi felüdülés!"

Szaniszlóné Pásztor Erzsébet

HR Specialista

BorsodChem Zrt.