Tanévkezdési támogatás

Tanévkezdési támogatás

Az iskolakezdési támogatás éveken át népszerű juttatás volt. 2023-ban is sokan keresik, hogy miként adjanak juttatást a gyermekes szülőknek nyár végén.

Mivel a kézenfekvő lehetőség már nem szerepel a személyi jövedelemadóról szóló törvényben, ezért érdemes megvizsgálni a rendelkezésre álló kedvező adózású lehetőségeket, hogy valamelyikkel megvalósítható-e a juttatási cél. 

2023-ban a személyi jövedelemadóról szóló törvény nem rendel külön kedvezményt az iskolakezdési támogatáshoz, így jövedelemként kellene megfizetni az adót a korábbi gyakorlat szerint megvalósított iskolakezdési támogatás után.

Ha azonban nyitott szemmel vizsgáljuk a jelenlegi juttatásokat, felfedezhetünk olyan megoldásokat, melyeket megfelelő módon használva támogatni tudjuk az iskolaévet kezdő, vagy éppen az óvodás, egyetemista gyermekek szüleit.

 

Már a korábbi években is mérlegelte néhány munkáltató, hogy Széchenyi Pihenő Kártya juttatást ad az érintett munkavállalóknak.

A Széchenyi Pihenő Kártya 2023-ban is egy rendkívül népszerű és kedvező adózású juttatás.

 450.000 forintos éves keretig adhatja ezt a munkáltató mindössze 28% közteherrel. Ehhez jön az új 200.000 Ft extra keret, és hogy élelmiszerre is költhetjük a kártyán lévő pénzeket.

 

Az extra keret és az élelmiszer vásárlás lehetősége miatt idén még jobb eszköz lehet a SZÉP Kártya az iskolaévet (vagy éppen óvodai nevelési évet, egyetemei szemesztert) kezdő gyermekek szüleinek támogatására.

 

A kapott juttatás a családi bevásárlásnál, de akár az iskolai étkezés befizetésére is használható, amennyiben az étkezési szolgáltató elfogadja a kártyát.

Juttatások 2024.


Frissítve 2023.12.06.
Összeállí­tottam egy 34 oldalas, ingyenes összefoglalót a béren kívüli juttatások 2024-es szabályairól. Majd a jövőben rendszeresen e-mailben tájékoztatom a változásokról.
  • Adózás új rendje


  • Népszerű juttatások


  • Borászati termékek adómentesen


  • Hogyan használja ezeket?

A megadott e-mail cí­mre díjmentesen elküldöm az összefoglaló anyag letöltési linkjét!


Feliratkozásommal elfogadom az adatvédelmi irányelveket, adataim kezeléséhez önkéntesen hozzájárulok.