SZÉP Kártya friss hírek

SZÉP Kártya friss hírek

2012. június 13-ára meghívást kaptam Körtvélyessy László miniszteri biztos úrtól a Nemzetgazdasági Minisztériumba, hogy beszélgessünk a Széchenyi Pihenő Kártya jelenéről, jövőjéről, a felhasználói tapasztalatokról.

Beszélgetőtársam épp gyors iramban egy kártyához kapcsolódó egyeztetésről érkezett, kezében a legfrissebb adatokkal.

Természetesen nagyon kíváncsi voltam ezekre.

A múlt szerdai adatok szerint 621.658 kártya van már a felhasználóknál és további 12.000 kártya gyártás alatt van, így hamarosan 633.000-re nő a SZÉP Kártya használók száma.

A kártyákra eddig 32 milliárd forintot töltöttek a munkáltatók, melyből 5,16 milliárd forint került eddig elköltésre. Ebből látható, hogy a felhasználók nem fogyasztják el havi szinten a SZÉP Kártyára kapott juttatásokat, várhatóan az üdülés, pihenés időszakára tartják fenn az összegyűlt pénzeket.

A kibocsátók összesen már 27.000 elfogadóhelyet jegyeznek, de megállapítható, hogy ezek közt azért van átfedés. Ha az egyedi szálláshelyeket, vendéglátóhelyeket stb. számolnánk, akkor 15-17.000 különböző elfogadóhely várja jelenleg a kártyahasználókat.

Ebben a meglepetés csak az, hogy rengeteg elfogadóhely nem képes még elfogadni mindhárom szolgáltató kártyáját. Pedig pillanatnyilag több mint 25 milliárd forint várja a kártyákon, hogy elkölthessék a munkavállalók, és a bankok részéről információim szerint nincs technikai akadálya az átjárhatóságnak.

 

Mit tehetünk mi itt a munkáltatói, munkavállalói oldalon, hogy változzon a helyzet?

 

a.) Szomorkodunk, hogy miért nem tudjuk a kártyánkat felhasználni.

 

b.) Ha olyan szolgáltatóra lelünk, aki nem fogadja el a kártyánkat, hívjuk fel a figyelmét, hogy ugyanúgy tud szerződni mindegyik kibocsátóval, mint ahogy azt az elsővel tette, és ha szerződött volna, most mi is költenénk nála.

 

Én inkább a másodikat választom! …és ezt javaslom Önnek is.

 

Persze érkeznek panaszok arra is, hogy sokba kerülnek, nehezen hozzáférhetők a kártya terminálok. Pedig ugye azzal lehetne sorban állás nélkül pl. fagyit venni a Balaton parton.

Ebben talán szerencsés helyzet alakulhat ki. Azt veszem észre, hogy sok bankkártyás helyen tűnnek el a hagyományos POS terminálok, és jönnek a gyorsabb, modernebb PayPass eszközök. Érdemes lehet az elfogadóhelyeknek rákérdezni a SZÉP Kártyával is foglalkozó bankoknál, hátha hever a raktárba pár ilyen kiszuperált kártyaleolvasó, amit be lehetne állítani SZÉP Kártya elfogadásra.

 

Ha Ön elfogadóhely, felhasználó, munkáltató, szolgáltató stb., megtisztel, ha megírja itt hozzászólásként, milyen problémákkal találkozik, és milyen megoldást találhatnánk erre.

Köszönöm!

Hozzászólás itt!>>>

Juttatások 2024.


Frissítve 2023.12.06.
Összeállí­tottam egy 34 oldalas, ingyenes összefoglalót a béren kívüli juttatások 2024-es szabályairól. Majd a jövőben rendszeresen e-mailben tájékoztatom a változásokról.
  • Adózás új rendje


  • Népszerű juttatások


  • Borászati termékek adómentesen


  • Hogyan használja ezeket?

A megadott e-mail cí­mre díjmentesen elküldöm az összefoglaló anyag letöltési linkjét!


Feliratkozásommal elfogadom az adatvédelmi irányelveket, adataim kezeléséhez önkéntesen hozzájárulok.