Pánikra semmi ok

Pánikra semmi ok

Használható még az üdülési csekk?

 

"most jöttek a dolgozóink, hogy ők idén májusban már nem is kérnek üdülési csekket, mert jövőre megszűnik, és nem tudják elkölteni” – kapom mostanában a riadt e-maileket, telefonhívásokat.

 

A múlt héten tényleg elhangzott egy dátum a Nemzetgazdasági Minisztérium részéről, miszerint 2012. december 31-ig még működik az üdülési csekk is párhuzamosan a Széchenyi Pihenő Kártyával.

 

Ezen terv szerint simán el lehet költeni az idén osztott, egy évig érvényes üdülési csekkeket.

- … még semmiféle tájékoztatást nem kaptunk, hogy milyen feltételekkel, meddig működik az üdülési csekk. A megszűnésről szóló híreket mi is az újságokban olvassuk. – mondta megkeresésemre Máthé Réka a Nemzeti Üdülési Szolgálat Kft. értékesítési vezetője.

Az biztos, hogy az üdülési csekk forgalmát felügyelő alapítvány megszűnik, és közhasznú társaságként folytatja tevékenységét, de ez a változás a csekk kiadását és felhasználását nem befolyásolja. Ezt követően is igényelhető a csekk pl. közeli hozzátartozóknak, így az egy 4 fős család esetén akár 312 000 Ft értéket is kitehet, amennyiben a munkáltató biztosít ekkora keretet. Emellett felhasználását tekintve a csekk szállás nélkül is könnyen elkölthető egyéb szolgáltatásra is.– tájékoztatott Máthé Réka.

 

Független szakértőként én nem javaslom, hogy az elmúlt hetek hírei alapján hirtelen módosítsuk a 2011-es cafeteria rendszerünket. Működő cafeteria rendszerbe alapos tervezés után eszközöljünk változást. Emellett a Széchenyi Pihenő Kártya jó lehet az évközi plusz juttatások megvalósítására.

Elébe mehetünk a problémának, ha munkáltatóként tájékoztatjuk a munkavállalóinkat a helyzetről. Természetesen megnyugtatásként mindenkinek érdemes szót ejteni a tájékoztatóban arról, hogy a cafeteriára vonatkozó szabályok változása szerint év végén felülvizsgáljuk a béren kívüli juttatásokat.

 

Az üdülési csekkről, a Széchenyi Pihenő Kártyáról, a velük kapcsolatos problémákról és lehetséges megoldásokról az április havi Cafeteria TREND magazinban olvashat. Fizessen elő most, hogy az elsők között értesüljön a legújabb fejleményekről. http://www.cafeteriatrend.hu/elofizetes

Juttatások 2024.


Frissítve 2023.12.06.
Összeállí­tottam egy 34 oldalas, ingyenes összefoglalót a béren kívüli juttatások 2024-es szabályairól. Majd a jövőben rendszeresen e-mailben tájékoztatom a változásokról.
  • Adózás új rendje


  • Népszerű juttatások


  • Borászati termékek adómentesen


  • Hogyan használja ezeket?

A megadott e-mail cí­mre díjmentesen elküldöm az összefoglaló anyag letöltési linkjét!


Feliratkozásommal elfogadom az adatvédelmi irányelveket, adataim kezeléséhez önkéntesen hozzájárulok.