Internet számla hibák!

Internet számla hibák!

Cafeteria rendszer ellenőrzés tapasztalatai
Az elmúlt hetekben jártam az országot. Az év elején beindított cafeteria rendszereket ellenőriztem így üdülési csekk kiosztás után. Jó volt látni, hogy a 2010-ben megnövekedett adminisztrációs terhek mellett is a legtöbb munkáltató szabályosan működteti a rendszerét.

Azonban volt egy hiba, amit az internet számlát elszámoló cégek 60%-a elkövetett. Pedig az internet adómentes juttatásként nagyon népszerű az idén, és ha nem megfelelő számlát számolunk el, akkor nem adómentes, hanem adóköteles természetbeni juttatással állunk szemben. 0% közterhek helyett közel 100%-ot fizetünk. Mi is ez a hiba, ami adókötelessé teszi az internet juttatást??

Leggyakoribb hiba
Azt vettem észre, hogy a mobil (mobiltelefonos) internet szolgáltatók számláit, be lehet úgy gyűjteni, le lehet úgy másolni, hogy a szolgáltatás megnevezése nem szerepel a cégnél maradt számlán. Ahhoz, hogy ez a begyűjtött papír adómentes internet számlaként elszámolható legyen, rajta kell lenni a szolgáltatás megnevezésének, és persze itt ez nem más, mint internetszolgáltatás (a legtöbbször még a 64 20 18-as szj. szám is szerepel a számlán) Például a "kártya szintű díjak" megnevezés az nem lesz adómentes internet költség, hacsak a számla valahol el nem magyarázza, hogy ebből mennyi az internet.
Ha ez a magyarázat a fénymásolásból kimaradt hátoldalon van, vagy a be nem gyűjtött második oldalon található, akkor bizony a nálunk lévő számla nem alkalmas adómentes internet térítésére. A jövőben mindenképpen úgy gyűjtse be a számlákat, hogy a szolgáltatás megnevezése szerepeljen rajta.

Juttatások 2024.


Frissítve 2023.12.06.
Összeállí­tottam egy 34 oldalas, ingyenes összefoglalót a béren kívüli juttatások 2024-es szabályairól. Majd a jövőben rendszeresen e-mailben tájékoztatom a változásokról.
  • Adózás új rendje


  • Népszerű juttatások


  • Borászati termékek adómentesen


  • Hogyan használja ezeket?

A megadott e-mail cí­mre díjmentesen elküldöm az összefoglaló anyag letöltési linkjét!


Feliratkozásommal elfogadom az adatvédelmi irányelveket, adataim kezeléséhez önkéntesen hozzájárulok.