Hány év kell a fürdőknek?

Hány év kell a fürdőknek?

Sok fürdő és strand számára pozitív változást hozott a Széchenyi Pihenő Kártya rendeletének módosítása, hiszen július 1-től mindhárom alszámláról fizethetjük a szolgáltatásaikat.

Vajon náluk mennyi időbe telik, mire a felhasználók is élvezhetik a változás előnyeit?

A panziók 42 százaléka máig nem használja ki a 2012 eleje óta számukra is rendelkezésre álló lehetőségeket. Ezt mutatja a cafeteriatrend.hu 117 szálláshely megkérdezésével született felmérése. Emellett jó hír, hogy nagymértékű javulás tapasztalható a tavalyi adatokhoz képest.

 

2013 júniusában a cafeteriatrend.hu weboldal munkatársai 117 szálláshelyet kerestek meg egy felméréssel, melyben azok SZÉP Kártya elfogadási szokásait vizsgálták. Az interjúk a különböző kibocsátók kártyáinak elfogadására és az egyes alszámlák kezelésére vonatkoztak.

 

Több alszámla – mindenki használja?

Sok kártyahasználót tölthet el bosszúsággal, amikor az egyik kibocsátó kártyájával nem tud fizetni egy-egy elfogadóhelyen, mert ott csak egy másik szolgáltató elektronikus utalványát fogadják el. A szálláshelyek esetén úgy tűnik, alig fogunk az idén nyáron találkozni ezzel a problémával.

Míg 2012-ben a válaszadók 65 százalékánál tudtunk mindhárom kibocsátó kártyájával fizetni, addig az idei évben mindössze a megkérdezettek 12,8 százalékánál okozhat problémát, hogy pont a mi szolgáltatónk kártyáját nem fogadják el. Ez szinte teljes lefedettségnek tekinthető.

Több problémát találunk az alszámlák kezelésénél:

- 2012-től a SZÉP kártya mindhárom (szálláshely, szabadidő, vendéglátás) alszámlájáról téríthetjük a szállás költségünket. Ez a lehetőség nyílik meg július 1-től a fürdők és strandok előtt is. – emlékeztet Fata László cafeteria szakértő.

 

A megkérdezett szálláshelyek 12 százaléka nem tudja elfogadni a vendéglátás alszámlát (ez az érték 2012-ben 14,2% volt) és 23,1 százalékuk van gondban, ha a szabadidő alszámláról kívánunk náluk költeni. Itt jelentős javulás érzékelhető a 42,2 százalékos 2012-es mérési adathoz képest.

A szállodák esetén kisebb a baj, hiszen ők gyakran mindhárom alszámlához kapcsolódó szolgáltatásokat is kínálnak, így ott nagyobb eséllyel lesz lehetőségünk a szállást is fizetni a másik két „zsebből”. 

A panziók esetén azonban a válaszadók 42 százaléka nem tud mit kezdeni a szabadidő alszámlán lévő pénzekkel. Bár az előző évi 60 százalékhoz képest ez sokkal jobb érték, de idén még okozhat ez kellemetlenséget a felhasználók számára.

Bár a fürdők és a strandok száma jelentősen kevesebb a szálláshelyek számánál, mégis komoly feladat vár rájuk és a kártyakibocsátókra, hogy már nyáron élvezhessük a friss rendeletmódosítás előnyeit.

Juttatások 2024.


Frissítve 2023.12.06.
Összeállí­tottam egy 34 oldalas, ingyenes összefoglalót a béren kívüli juttatások 2024-es szabályairól. Majd a jövőben rendszeresen e-mailben tájékoztatom a változásokról.
  • Adózás új rendje


  • Népszerű juttatások


  • Borászati termékek adómentesen


  • Hogyan használja ezeket?

A megadott e-mail cí­mre díjmentesen elküldöm az összefoglaló anyag letöltési linkjét!


Feliratkozásommal elfogadom az adatvédelmi irányelveket, adataim kezeléséhez önkéntesen hozzájárulok.