Ebben változzon a cafeteria - szakértői gondolatok

Ebben változzon a cafeteria - szakértői gondolatok

Miközben sokan várják a béren kívüli juttatások új szabályait, munkáltatók és szakértők egyre többet beszélgetnek arról, miként lenne jó változtatni a törvényeket, rendeleteket.

Puskelyné Király Ágnessel is elgondolkodtunk azon, hogy milyen apró változásokkal lehetne feltűnően sokat javítani a cafeteriát alkalmazó munkáltatók, munkavállalók életén.

Én az egyik klub tagunk javaslatával indítottam:

- Legyen lehetősége a dolgozóknak a törvényi korlátokon belül a SZÉP Kártya alszámlái közt pénzt áthelyezni. Természetesen úgy, hogy a törvényi kereteket nem lépjük túl.

Ágnessel abban maradtunk, hogy ezt bizony nem lenne egyszerű technikailag megoldani, de a kártyára vonatkozó rendelet talán a munkáltató számára lehetővé tehetné ezt.

Ez nem a már elutasított átjárhatóságot jelentené, hanem a kártyafeltöltés utólagos módosítását (az adott keretösszegek mértékét figyelembe véve), az adótörvényeknek megfelelően adminisztrálva. A dolgozók bátrabban választanák a juttatást, ha nem félnének attól, hogy nem tudják majd arra a célra költeni a pénzüket, amire mondjuk, év elején gondolják.

 

A cafeteriatrend.hu oldal SZÉP Kártya fejlesztéséhez végzett korábbi felmérés alapján a felhasználóknak különösen hiányzik a sportolási lehetőségek széles skálája, a busz, vonat és mozijegy vásárlásának lehetősége kártya felhasználási lehetőségei közül. Ezeket is könnyen pótolhatná egy rendeletmódosítás.

 

Az új juttatásoknál felmerült még, hogy többen örülnének annak, ha magasabb értékben adna kedvezményt az adótörvény az Erzsébet utalványhoz. A jelenlegi 5.000 Ft/hó még egy családi bevásárlást sem fedez.

Jó lenne még ha rendeződne a munkahelyi étkeztetésnél az utalványok használatának a kérdése abban az esetben is, amikor mások is használják a munkáltató telephelyén lévő étkezőt. 

 

Az ötletgyűjtés során szinte egyszerre mondtuk ki:

- Miért nem adhat több juttató önkéntes nyugdíjpénztári, egészségpénztári juttatást?

Jelenleg ha egy munkáltató ad pénztári tagdíj hozzájárulást a dolgozónak, bármilyen kis összegben, a másik munkáltatója – ha van neki -, egyáltalán nem adhat neki kedvező adózással. Pedig ezekhez az szja. törvény elég magas havi korlátokat rendel. Ezt jobban ki lehetne használni, az öngondoskodást jobban lehetne erősíteni, ha az egyes munkáltatók nem zárnák ki egymást a kedvező adózás lehetőségéből.

Ebbe a körbe tartozik még az a kérdés is, hogy az szja. törvény hiába terjeszti ki a béren kívüli juttatások lehetőségét a társas vállalkozások személyesen közreműködő tagjaira, az Önkéntes pénztárakról szóló törvény nem teszi lehetővé részükre a tagdíj hozzájárulást. A törvények összehangolásával többen igénybe vehetnék ezt a mindenki számára kedvező lehetőséget.

 

Ágnes hívta fel a figyelmem arra, hogy egyáltalán nem indokolt az egyéni vállalkozók jelenlegi kirekesztése sem, akik most szinte semmilyen béren kívüli juttatást nem tudnak saját magukra érvényesíteni. Emellett ha egyéni cégként működnének, akkor szinte minden lehetőség megnyílna előttük.

 

Többször szóba került a lakáscélú munkáltatói támogatás. Jelenleg ehhez egy nagyon magas (5 millió forintos) adómentes lehetőség található az adótörvényekben, de ennek szabályos megvalósítása komoly terhet ró a munkáltatóra, munkavállalóra. Legtöbbször a bizonytalanság miatt aztán nem is vállalják ezt a felek.

 

Jól látható, hogy pár apró módosítás felélénkíthetni a béren kívüli juttatások alkalmazását, így akár magasabb bevételt hozva az államháztartásnak.

 

Fata László

Juttatások 2024.


Frissítve 2023.12.06.
Összeállí­tottam egy 34 oldalas, ingyenes összefoglalót a béren kívüli juttatások 2024-es szabályairól. Majd a jövőben rendszeresen e-mailben tájékoztatom a változásokról.
  • Adózás új rendje


  • Népszerű juttatások


  • Borászati termékek adómentesen


  • Hogyan használja ezeket?

A megadott e-mail cí­mre díjmentesen elküldöm az összefoglaló anyag letöltési linkjét!


Feliratkozásommal elfogadom az adatvédelmi irányelveket, adataim kezeléséhez önkéntesen hozzájárulok.