Cafeteria ünnepe idén is

Cafeteria ünnepe idén is

Amellett, hogy alapvető információkat szereztek a résztvevők, november 29-én a Cafeteria Panoráma 2013. konferencián átadásra került Az év Cafeteria rendszere 2012. díj is.

A díjat azok a munkáltatók vehették át, akik 5 területet figyelembe véve a legmagasabb szinten működtetik a cafeteria rendszerüket. A győztesek mind a törvényi megfelelőség terén, mind az optimális adminisztráció kialakításában, a munkatársi-munkáltatói igények figyelembe vételében és a szolgáltatói kapcsolatok terén is jól teljesítettek.

 

A Cafeteria Panoráma 2013. konferencia jó alapot adott arra, hogy egy munkáltató megismerje a jövőre várható alapvető változásokat. Emellett rendkívül sok tudást sikerült egy nap alatt közös erővel feldolgozni.– nyilatkozta a távozó résztvevők nagy része.

Nevéhez hűen a rendezvény széles körű kitekintést adott a teljes piacra vonatkozóan.

Az adótörvények változásairól Dr. Andrási Jánosné a NAV osztályvezetője hozott reggeli indításként egy jó alapot. Ezt követően Fata László a Cafeteria TREND magazin szakértője villámgyorsan megmutatta, hogyan ültessük át kevés adminisztrációval a törvényeket a gyakorlatba, hiszen a munkabérhez képest jelentősen kedvezőbb feltételekkel adhatunk 2013-ban béren kívüli juttatásokat. A közteher növekedését a munkahelyi étkeztetés, Erzsébet utalvány, pénztárak és SZÉP Kártya felhasználási körében történt pozitív változások ellensúlyozzák.

A további előadások mind adójogi, mind HR oldalról körbejárták a béren kívüli juttatások kérdéskörét. Az ebédszünetre a résztvevők Szalay Ádám a TV2 Naplójának főszerkesztője által megfogalmazott gondolatokkal indultak. Ezeket követve a HR szakemberekkel és a kiállítói standok munkatársaival folytatott beszélgetéseken keresztül folytatódott a tanulás.

A szünetben mindenki saját bőrén kicsiben kipróbálhatta a magán orvosi ellátás érzését. Emellett „szokatlan” juttatási formákba is bele lehetett kóstolni, hiszen a munkatársak fizikai, pszichikai teljesítőképességéhez az is hozzájárulhat, hogy hogyan élik meg a sikereket, a mindennapjaikat. Így smink, frizura tanácsadás mellett szervezési életvezetési tippeket is biztosíthatunk egy dolgozói juttatáscsomagban, ha ezzel támogathatjuk a munkáltatói célokat.

Az ebédet követően a konferencián átadásra került Az év Cafeteria rendszere 2012. díj. A pályázatot az előző évek sikerei után a Cafeteria TREND magazin immár harmadszor szervezte meg. A megvalósításban fő támogatóként az AXA Biztosító Zrt., támogatóként OTP Pénztárszolgáltató Zrt., a Generali-Providencia Biztosító Zrt. és az Országos Humánmenedzsment Egyesület segítettek.

A pályázat hírét média támogatóként a HR Portál vitte.

 

Az értékelő bizottság tagjai:

Kiss Erika - az Országos Humánmenedzsment Egyesület ügyvezetője

Puskelyné Király Ágnes – okleveles adószakértő, igazságügyi szakértő (Top Cafeteria Kft.)

Dr. Renneczéder Éva - ügyvéd, cafeteria jogi szaktanácsadó (PALETTÉRIA Zrt.)

Gál Tamás - értékesítési vezető, OTP Pénztárszolgáltató Zrt.

Fata László - cafeteria szakértő, Cafeteria TREND magazin

 

A díjra beérkezett pályázatokból két kategóriában az első három helyezettet jutalmazták a szervezők.

 

Kis- és közepes létszámú munkáltatói kategória díjazottjait:

1. Zirci Takarékszövetkezet

2. Helvét Kft.

3. MORTOFF Kft.

 

Nagy munkáltatói szektor díjazottjai:
1. Magyar Telekom Nyrt.

2. NI Hungary Kft.

3. AVON Cosmetics Hungary Kft.

 

A konferencia 385 látogatója jól megérdemelt tapssal fogadta a díjat átvevő munkáltatók képviselőit.

 

A délután következő részében Máthé Gabriella az AXA Biztosító Zrt. munkavállalói programok értékesítési vezetője és Paál Zoltán a Generali-Providencia Biztosító Zrt. személybiztosítási területért felelős vezérigazgató-helyettese segített konkrét tanácsokkal eligazodni az egészségpénztári, egészségbiztosítási piacon.

A folytatásban aztán jöttek a könnyebben „fogyasztható” juttatásfajták.

Gaál Tamás az OTP Pénztárszolgáltató Zrt. értékesítési vezetője értelmezte a SZÉP Kártya 2013-ra érvényes új felhasználási területeit, majd Horváth Péter a Nemzeti Üdülési Szolgálat Kft. értékesítési vezetője mutatta be interaktív előadásában az Erzsébet utalvány sikertörténetét. A résztvevők a kiosztott több száz szavazó eszközzel az előadás közben véleményt nyilváníthattak a felmerülő kérdésekkel kapcsolatban.

A befejező részben a sokak által várt lakáscélú devizahitel támogatás került terítékre. A témát Dr. Renneczéder Éva a Cafeteria Egyeztető Tanácskozás alapító tagja nyitotta meg, hiszen ez a szervezet évek óta dolgozik azon, hogy a devizahitelesek problémájába besegíthessenek a munkáltatók is a cafeterián keresztül.

A megvalósuló új szabályok ezt már az önsegélyező pénztáron keresztül lehetővé is teszik 2013-ban.

A megvalósítás lépéseiről az önsegélyező pénztárak működéséről adott ezt követően gyakorlatias tájékoztatót Belányi-Sztraka Szabolcs az Izys Önsegélyező Pénztár Igazgatónácsának elnöke.

  

Bár a résztvevők sok új információval, kissé kimerülten indultak haza a nap végén, a munka azonban csak most kezdődik számukra.

A tanultakat át kell ültetniük saját vállalati juttatási rendszerükbe, és a munkavállalókat is fel kell készíteniük az új juttatásokra. (pl. az adómentesen elszámolható kulturális belépő kezelésére)

 

A szervezők a résztvevői visszajelzések alapján elégedetten zárták a napot, hiszen egy 5-ös skálán, 4,62-es értékelést kapott a konferencia.

Juttatások 2024.


Frissítve 2023.12.06.
Összeállí­tottam egy 34 oldalas, ingyenes összefoglalót a béren kívüli juttatások 2024-es szabályairól. Majd a jövőben rendszeresen e-mailben tájékoztatom a változásokról.
  • Adózás új rendje


  • Népszerű juttatások


  • Borászati termékek adómentesen


  • Hogyan használja ezeket?

A megadott e-mail cí­mre díjmentesen elküldöm az összefoglaló anyag letöltési linkjét!


Feliratkozásommal elfogadom az adatvédelmi irányelveket, adataim kezeléséhez önkéntesen hozzájárulok.