Cafeteria Ünnepe - újra

Cafeteria Ünnepe - újra

Amellett, hogy alapvető információkat szereztek a résztvevők, november 22-án a Cafeteria Panoráma 2012. konferencián átadásra került Az év Cafeteria rendszere 2011. díj is.

A díjat azok a munkáltatók vehették át, akik 5 területet figyelembe véve a legmagasabb szinten működtetik a cafeteria rendszerüket. A győztesek mind a törvényi megfelelőség terén, mind az optimális adminisztráció kialakításában, a munkatársi- munkáltatói igények figyelembe vételében és a szolgáltatói kapcsolatok terén is jól teljesítettek.

 

A Cafeteria Panoráma 2012. konferencia jó alapot adott arra, hogy egy munkáltató megismerje a jövőre várható alapvető változásokat. – nyilatkozta a távozó résztvevők nagy része.

Nevéhez hűen a rendezvény széles körű kitekintést adott a teljes piacra vonatkozóan.

Az adótörvények változásairól Dr. Andrási Jánosné a NAV osztályvezetője hozott reggeli indításként egy jó alapot. Ezt követően Horváth Endre a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány elnöke tájékoztatta a 301 látogatót az adótörvényekbe előző nap bekerült Erzsébet utalványról. A folytatásban Fata László a Cafeteria TREND magazin szakértője villámgyorsan megmutatta, hogyan ültessük át kevés adminisztrációval a törvényeket a gyakorlatba, hiszen a munkabérhez képest jelentősen kedvezőbb feltételekkel adhatunk 2012-ben étkezési támogatást, önkéntes pénztári hozzájárulásokat, iskolakezdési támogatást, helyi bérletet. Emellett a munkáltatók akár adómentesen is támogathatják például a dolgozók végtörlesztését.

A további előadások mind adójogi, mind HR oldalról körbejárták a béren kívüli juttatások kérdéskörét.

A résztvevők különösen hasznosnak ítélték a 2012-ben megújuló juttatásként működő Széchenyi Pihenő Kártyához kapcsolódó blokkot, melyben először Körtvélyessy László a Nemzetgazdasági Minisztérium Miniszteri Biztosa tekintette át koncepcionálisan a témát, majd Tölgyesi András az OTP Pénztárszolgáltató Zrt. Értékesítési és Marketing Főosztályának igazgatója saját 2012-es tesztrendszerükben lépésről lépésre megmutatta, hogy milyen feladatok várnak azokra a munkáltatókra, akik OTP SZÉP Kártyát biztosítanak 2012-ben munkavállalóiknak.

A béren kívüli juttatások helyzetét HR-es nézőponton keresztül Szűts Ildikó az Országos Humánmenedzsment Egyesület elnöke vázolta a résztvevők számára az egyesület legfrissebb felmérés alapján.

 

A tartalmi előadások mellett a konferencián átadásra került Az év Cafeteria rendszere 2011. díj. A pályázatot a tavalyi siker után a Cafeteria TREND magazin immár másodszor szervezte meg. A megvalósításban fő támogatóként az OTP Pénztárszolgáltató Zrt., támogatóként az AXA Egészségpénztár, az Edenred Magyarország Kft.,a Generali-Providencia Biztosító Zrt. és az Országos Humánmenedzsment Egyesület segítettek.

A díjra beérkezett 90 pályázatból két kategóriában az első három helyezettet jutalmazták a szervezők.

 

Kis- és közepes létszámú munkáltatói kategória díjazottjait:

1. SEWS-CE B.V. Magyarországi Fióktelepe

2. Agro-Lőrinc Kft

2. MORTOFF Kft.

3. GDF SUEZ Energia Holding Hungary Zrt.

 

Nagy munkáltatói szektor díjazottjai:
1. EGIS Nyrt.

2. Continental Automotive Hungary Kft.

3. Magyar Telekom Nyrt.

3. TMK-Automatika Kft.

 

Érdekesség, hogy mindkét kategóriában holtverseny alakult ki a második illetve harmadik helyen.

 

A konferencia 301 látogatója jól megérdemelt tapssal fogadta a díjat átvevő munkáltatók képviselőit.

A munka azonban csak most kezdődik a résztvevők számára. „Annyi a változás, hogy az idei feladataink a bevezetéskor végzett munkával összemérhetőek.” Nyilatkozott az egyik távozó résztvevő.

Juttatások 2024.


Frissítve 2023.12.06.
Összeállí­tottam egy 34 oldalas, ingyenes összefoglalót a béren kívüli juttatások 2024-es szabályairól. Majd a jövőben rendszeresen e-mailben tájékoztatom a változásokról.
  • Adózás új rendje


  • Népszerű juttatások


  • Borászati termékek adómentesen


  • Hogyan használja ezeket?

A megadott e-mail cí­mre díjmentesen elküldöm az összefoglaló anyag letöltési linkjét!


Feliratkozásommal elfogadom az adatvédelmi irányelveket, adataim kezeléséhez önkéntesen hozzájárulok.