Bill Gates vs. Cafeteria szoftverek

Bill Gates vs. Cafeteria szoftverek

Vajon tényleg az Excel a legalkalmasabb a cafeteria adminisztrációra?
A felmérés tapasztalatai, melyet az Edenred Magyarország Kft-vel és a Codebase Kft-vel együttműködve készítettünk

 

Néhány napja zártuk a cafeteria szoftverekkel kapcsolatos felmérésünket. Köszönöm, ha megosztottad velem a véleményed.

A felmérés során 179 munkáltató adott betekintést a béren kívüli juttatásaik adminisztrációjába, akik mindösszesen több mint 59.000 munkavállalót foglalkoztatnak.

 

Az eredmények alapján a munkáltatók 50,8%-a bizony excelben kezeli a juttatások adminisztrációját. Természetesen a több ezer fős cégeknél már kiépült a széleskörű, integrált szoftveres támogatás, de az excel domináns visszaesése 1.000 fős cégméret felett tapasztalható. Ezt követik 6-10% közötti értékekkel a különböző platformokon futó szoftveres megoldások.

 

Bár a január 1-től bevezetett 25%-os adó egy kicsit nehezítette a feladatokat, mégis a munkáltatók 70,6%-a többnyire, 21% maximálisan elégedett az általa használt megoldással. Mindössze 8,4% nem tartja kielégítőnek az általa használt módszert, szoftvert.

 

A vásárolt, interneten futó szoftver termékeknél jelezték a legmagasabb elégedettségi szintet a kitöltők. Valamint a saját szoftvert alkalmazók, a vásárolt interneten futó- és saját gépen futó szoftvert használók és a kiszervezett cafeteria üzemeltetési szolgáltatást igénybe vevők közül senki sem elégedetlen! 

 

A szoftverek az alábbi területeken nyújtanak különösen sok segítséget:

        - Naprakész, hibátlan, hiánytalan nyilvántartás vezetése

        - Dolgozók nyilatkozatainak begyűjtése

        - A változások esetén szükséges elszámolások elkészítése

        - Utalvány rendelési, pénztári utalási listák összeállítása

 

A felhasználók által felsorolt előnyök közt a gyorsaság szerepel az első helyen megelőz­ve a biztonságot és a pontosságot.

Amellett tehát, hogy az adminisztrátornak marad ideje más feladatokra is a szoftverben szereplő biztonsági beállítások lehe­tet­­lenné teszik a hibás adatbevitelt.

 

 

A panaszok listáját a hiányzó funkciók vezetik, melyek miatt több munkafolya­matot a szoftverből való excel export után manuálisan kell végrehajtani.

 

Általam is tapasztalt tény, hogy a ca­fe­teria szoftverek fejlesztői jól bánnak az adat­bá­zisokkal, de sokszor nincsenek tisz­tában azokkal a feladatokkal, melyeket a cafe­teria adminisztrációja során végre kell hajtanunk. Így a védett, pontos  adatbá­zisból sokszor nem tudjuk azokat a lépéseket végrehajtani, melyek különösen sok segítséget nyújtanak.

 

Az előző problémát felvetőkhöz képest kevesebb mint feleannyian jelezték, hogy az álatluk használt szoftveres megoldás titok­za­tos, ismeretlen hibákkal nehezíti az éle­tüket.

Emellett a nehézségekkel küzdők 10%-ánál okoz gondot a más HR szoftverekkel való kompatibilitás hiánya.

 

Előfizetés >>>

Juttatások 2024.


Frissítve 2023.12.06.
Összeállí­tottam egy 34 oldalas, ingyenes összefoglalót a béren kívüli juttatások 2024-es szabályairól. Majd a jövőben rendszeresen e-mailben tájékoztatom a változásokról.
  • Adózás új rendje


  • Népszerű juttatások


  • Borászati termékek adómentesen


  • Hogyan használja ezeket?

A megadott e-mail cí­mre díjmentesen elküldöm az összefoglaló anyag letöltési linkjét!


Feliratkozásommal elfogadom az adatvédelmi irányelveket, adataim kezeléséhez önkéntesen hozzájárulok.