Trendek és tendenciák a juttatások területén - 2015

Trendek és tendenciák a juttatások területén - 2015

 A közterhek nem változtak az elmúlt évihez képest, ugyanakkor szigorúbb korlátozások léptek életbe a keretösszegek, illetve a kedvezményesen adható juttatások tekintetében. Nem csökkent jelentősen cafeteria iránti munkáltatói érdeklődés. Ez derül ki Szent István Egyetem és  a Pécsi Tudományegyetem kutatóinak  a Cafeteria TREND Magazin, az Országos Humánmenedzsment Egyesület, a Humán Szakemberek Országos Szövetsége és a BKIK támogatásával elkészített felméréséből. A kutatásban részt vevő 271 cég és intézmény több mint fele az ipar, a kereskedelem és a szolgáltatások területén működik. 

A kutatást vezető Dr. Poór József egyetemi tanár szerint „felmérésünk adatai továbbra is alátámasztják azt a korábbi évek során hasonlóan tapasztalt összefüggést, miszerint a cafeteria elterjedtsége a szervezeti nagysággal van szoros összefüggésben”. Az 1000 fő fölötti nagyvállalatok 88%-ánál megtalálható a rugalmas juttatási rendszer valamely formája, addig a 10 fő alatti mikro-vállalkozások csak 39 százaléka építette be ösztönzési rendszerébe a választható juttatásokat.

 

Óhegyi Katalin kutató szerint „a legnépszerűbb juttatások terén nem volt jelentős elmozdulás a tavalyi évhez képest. Felmérésünk eredményei alapján a legnépszerűbb kínálati cafeteria elem 2015-ben is a SZÉP kártya, amelynek mindhárom alszámlája egységesen népszerű, a válaszadó cégek 64%-a kínálja dolgozóinak a cafeteria keretében”. Az Erzsébet utalvány (61%) és az egészségpénztári hozzájárulás pedig elérik az (59%) szintén a legnépszerűbb cafeteria kínálati elemek közé tartoznak.

 

 A dolgozók számára egy adóévben elkölthető cafeteria összegek szervezetenként meglehetősen eltérnek. A cégek mérete és a keretösszegek között nem találunk szignifikáns összefüggést. A 100 ezer forint alatti cafeteria keret ritka (2%). Emellett 7%-nál jelenik meg 500 ezer forintnál magasabb juttatási csomag. A cafeteriát működtető szervezetek 61%-a 150 ezer Ft és 400 ezer Ft közötti keretösszeget biztosít dolgozóinak. Az átlagos juttatási keret 2015-ben a tavalyi átlagot meghaladóan 312.000 forintra tehető. Figyelembe véve a munkáltatók közterhek megosztására vonatkozó válaszait, ez idén 262.800 Ft értékű nettó juttatásnak felel meg - összegezte Fata László, a kutatást támogató Cafeteria TREND Magazin szakértője.

  

Szűts Ildikó az Országos Humánmenedzsment Egyesület elnöke szerint - „szervezetünk 4 évvel ezelőtt megfogalmazta a Cafeteria Indexet, amely nem más, mint egy egzakt mutató, amely a vállalatok cafeteria  tudatosságáról ad képet számunkra. Ilyen módon a jelenlegi kutatásban mért adatok alapján a magyarországi Cafeteria Index  2015-ben 67%, az előző évekhez képest enyhén javuló tendenciát mutat,  5% a javulás. Megállapítható, hogy a tudatosság alapvetően azoknál a cégeknél fejlődik, akik mérték már az index egyes elemeit az elmúlt években.A tudatos munkáltatók ugyanakkor egyre következetesebbek cafeteria juttatási rendszerükkel kapcsolatos változtatásaikban, döntéseikben”.

Juttatások 2021.


Frissítve 2021.07.07.
Összeállí­tottam egy 29 oldalas, ingyenes kiegészítő számot a béren kívüli juttatások 2021-es szabályairól. Majd a jövőben rendszeresen e-mailben tájékoztatom a változásokról.
  • Hogyan alakulnak a SZÉP Kártya új szabályai?


  • Vírusteszt, védőoltás adómentesen


  • Hogyan használjam ezeket?

A megadott e-mail cí­mre díjmentesen elküldöm az összefoglaló anyag letöltési linkjét!


Feliratkozásommal elfogadom az adatvédelmi irányelveket, adataim kezeléséhez önkéntesen hozzájárulok.

Rólunk mondták

"László nagyon jó előadói készséggel, jó humorérzékkel, és hitelesen adja át az ismereteket"

Szabó Márta

HR munkatárs

HUMANsoft Kft

"Professzionalizmus emberközeli, érthető formában."

Vincze József

ÜT tag

EGIS Gyógyszergyár Zrt.

"Az információk naprakészek, közérthető megfogalmazások. Arra is felhívja a figyelmet, amire nem gondolnánk. Esztétikus nyomdai megjelenés."