Lemaradok, ha jövőre adom?

Lemaradok, ha jövőre adom?

Egyre több munkáltató tervezi a lakáshitel támogatás biztosítását, de a legtöbben jövő évre időzítik ezt.

Október elején azt vizsgáltuk, hogy hogyan időzítik a munkáltatók a lakáshitel támogatás kiadását. A 656 válaszadó munkáltató 30,18 százaléka úgy nyilatkozott, hogy már az idén biztosít ilyen juttatás a munkatársainak.
A leggyorsabban már a felmérés időpontjába utalták is az első ilyen támogatást munkatársaiknak. 14,94% mondta azt, hogy mostanra már elindult nála ez a juttatás.

A kérdőív kitöltésében résztvevő munkáltatók 46,64 százalék azonban csak 2015-re időzíti ennek az új juttatásnak a beindítását.
A beindítás jellemzően nagyobb adminisztrációt jelent majd, mint a juttatás folyamatos üzemeltetése, ezért a 2015-ös startot tervezők fele már idén nekilát az adminisztrációs feladatoknak, hogy kellő biztonsággal elvégezhesse ezt.

Májusban egy korábbi felmérésünkben a válaszadók 28,2 százaléka nyilatkozta azt, hogy sem idén sem jövőre nem ad ilyen juttatást a munkatársainak.
Ez az érték mostanra 5 százalékkal csökkent. Az október eleji nem reprezentatív felmérésünk adatai alapján résztvevő munkahelyek mindössze 23,17% nem tervez ezzel a juttatással sem idén sem a jövő évben.


Önállóan vagy segítséggel

A válaszadók 68,6 százaléka úgy nyilatkozott, hogy bár magasabb a kezdeti adminizstráció, ennek ellenére önállóan, külső segítség nélkül birkózik meg a feladattal. 31,4% mondta azt, hogy szándékában áll külső segítséget igénybe venni.
Ez az adat azonban kicsit félrevezető lehet, hiszen az egyes cégeknél foglalkoztatott munkatársak létszámát figyelembe véve egészen más kép rajzolódik ki. A nagyobb munkavállalói létszámmal rendelkező munkáltatók alapvetően számítanak külső segítségre.
A felmérésben érintett foglalkoztatottak 51,4 százalékának munkáltatója kíván külső segítséget igénybe venni a juttatás kivitelezéséhez, míg a teljes dolgozói létszám 48,6 százalékának cége oldja meg saját erőből az adminisztrációs feladatokat.

Juttatások 2024.


Frissítve 2023.12.06.
Összeállí­tottam egy 34 oldalas, ingyenes összefoglalót a béren kívüli juttatások 2024-es szabályairól. Majd a jövőben rendszeresen e-mailben tájékoztatom a változásokról.
  • Adózás új rendje


  • Népszerű juttatások


  • Borászati termékek adómentesen


  • Hogyan használja ezeket?

A megadott e-mail cí­mre díjmentesen elküldöm az összefoglaló anyag letöltési linkjét!


Feliratkozásommal elfogadom az adatvédelmi irányelveket, adataim kezeléséhez önkéntesen hozzájárulok.