Lemaradok, ha jövőre adom?

Lemaradok, ha jövőre adom?

Egyre több munkáltató tervezi a lakáshitel támogatás biztosítását, de a legtöbben jövő évre időzítik ezt.

Október elején azt vizsgáltuk, hogy hogyan időzítik a munkáltatók a lakáshitel támogatás kiadását. A 656 válaszadó munkáltató 30,18 százaléka úgy nyilatkozott, hogy már az idén biztosít ilyen juttatás a munkatársainak.
A leggyorsabban már a felmérés időpontjába utalták is az első ilyen támogatást munkatársaiknak. 14,94% mondta azt, hogy mostanra már elindult nála ez a juttatás.

A kérdőív kitöltésében résztvevő munkáltatók 46,64 százalék azonban csak 2015-re időzíti ennek az új juttatásnak a beindítását.
A beindítás jellemzően nagyobb adminisztrációt jelent majd, mint a juttatás folyamatos üzemeltetése, ezért a 2015-ös startot tervezők fele már idén nekilát az adminisztrációs feladatoknak, hogy kellő biztonsággal elvégezhesse ezt.

Májusban egy korábbi felmérésünkben a válaszadók 28,2 százaléka nyilatkozta azt, hogy sem idén sem jövőre nem ad ilyen juttatást a munkatársainak.
Ez az érték mostanra 5 százalékkal csökkent. Az október eleji nem reprezentatív felmérésünk adatai alapján résztvevő munkahelyek mindössze 23,17% nem tervez ezzel a juttatással sem idén sem a jövő évben.


Önállóan vagy segítséggel

A válaszadók 68,6 százaléka úgy nyilatkozott, hogy bár magasabb a kezdeti adminizstráció, ennek ellenére önállóan, külső segítség nélkül birkózik meg a feladattal. 31,4% mondta azt, hogy szándékában áll külső segítséget igénybe venni.
Ez az adat azonban kicsit félrevezető lehet, hiszen az egyes cégeknél foglalkoztatott munkatársak létszámát figyelembe véve egészen más kép rajzolódik ki. A nagyobb munkavállalói létszámmal rendelkező munkáltatók alapvetően számítanak külső segítségre.
A felmérésben érintett foglalkoztatottak 51,4 százalékának munkáltatója kíván külső segítséget igénybe venni a juttatás kivitelezéséhez, míg a teljes dolgozói létszám 48,6 százalékának cége oldja meg saját erőből az adminisztrációs feladatokat.

Juttatások 2021.


Frissítve 2021.07.07.
Összeállí­tottam egy 29 oldalas, ingyenes kiegészítő számot a béren kívüli juttatások 2021-es szabályairól. Majd a jövőben rendszeresen e-mailben tájékoztatom a változásokról.
  • Hogyan alakulnak a SZÉP Kártya új szabályai?


  • Vírusteszt, védőoltás adómentesen


  • Hogyan használjam ezeket?

A megadott e-mail cí­mre díjmentesen elküldöm az összefoglaló anyag letöltési linkjét!


Feliratkozásommal elfogadom az adatvédelmi irányelveket, adataim kezeléséhez önkéntesen hozzájárulok.

Rólunk mondták

"Minden évben szívesen jövök a Cafeteria Audit rendezvényre, kellemes hangvételű rendezvény!"

Tóth Imréné

Munkaügyi vezető

Agroprodukt Kft.

"Évek óta veszek részt a konferencián, s minden alkalommal fontos információkkal távozom."

Jakabné Zeke Tünde

HR Igazgató

Carl Zeiss Vision Hungary Kft.

"A juttatásokkal foglalkozó szakemberek számára kihagyhatatlan rendezvény."

Empergel Irén

Kompenzációs és juttatási mt.

Magyar Posta Zrt.