SZÉP Kártya elfogadás a gyakorlatban

A panziók 41,6 százaléka máig nem használja ki a 2012 eleje óta számukra is rendelkezésre álló lehetőségeket.
Ezt
mutatja a cafeteriatrend.hu 169 szálláshely megkérdezésével született felmérése. 


2014 júniusában a cafeteriatrend.hu weboldal munkatársai 169 szálláshelyet kerestek meg egy felméréssel, melyben azok SZÉP Kártya elfogadási szokásait vizsgálták. Az interjúk a különböző kibocsátók kártyáinak elfogadására és az egyes alszámlák kezelésére vonatkoztak.

 

Így fogadják a szolgáltatókat

Sok kártyahasználót tölthet el bosszúsággal, amikor az egyik kibocsátó kártyájával nem tud fizetni egy-egy elfogadóhelyen, mert ott csak egy másik szolgáltató elektronikus utalványát fogadják el. A szálláshelyek esetén úgy tűnik, alig fogunk az idén nyáron találkozni ezzel a problémával.

Míg 2012-ben a válaszadók 65 százalékánál tudtunk mindhárom kibocsátó kártyájával fizetni, addig tavaly és az idei évben mindössze a megkérdezettek 13-14 százalékánál okozhat problémát, hogy pont a mi szolgáltatónk kártyáját nem fogadják el. Ezzel a 80 százalék feletti értékkel úgy tűnik, tetőzik a kibocsátók közti átjárhatóság.

 

 

Több problémával találkozunk az alszámlák kezelésénél:

- 2012-től a SZÉP kártya mindhárom (szálláshely, szabadidő, vendéglátás) alszámlájáról téríthetjük a szállás költségünket. Ez a lehetőség tavaly óta a fürdők és strandok számára is biztosított. – emlékeztet Fata László cafeteria szakértő.

 

A megkérdezett szálláshelyek a tavalyi évhez hasonló 11,8 százalékos mértékben nem fogadják el a vendéglátás alszámlát (ez az érték 2012-ben 14,2% volt) és 29 százalékuknál okoz problémát, ha a szabadidő alszámláról kívánunk náluk költeni.

 

A panziók esetén még mindig az átlagnál rosszabb a helyzet ezen a téren, és a tavalyi 42 százalékhoz képest alig mérhető javulás. Idén a megkérdezett panziók 41,6  százaléka nem tud mit kezdeni a szabadidő alszámlán lévő pénzekkel. Bár a 2012. évi 60 százalékhoz képest ez sokkal jobb érték, de idén még okozhat ez kellemetlenséget a felhasználók számára.

Juttatások 2021.


Frissítve 2021.07.07.
Összeállí­tottam egy 29 oldalas, ingyenes kiegészítő számot a béren kívüli juttatások 2021-es szabályairól. Majd a jövőben rendszeresen e-mailben tájékoztatom a változásokról.
  • Hogyan alakulnak a SZÉP Kártya új szabályai?


  • Vírusteszt, védőoltás adómentesen


  • Hogyan használjam ezeket?

A megadott e-mail cí­mre díjmentesen elküldöm az összefoglaló anyag letöltési linkjét!


Feliratkozásommal elfogadom az adatvédelmi irányelveket, adataim kezeléséhez önkéntesen hozzájárulok.

Rólunk mondták

Többször vettük igénybe a "Válaszolok!" rovat által nyújtott lehetőséget. ...szakmailag hiteles választ kaptunk.

Imádom a Cafeteria TREND konferenciát. Tudom, hogy itt mindig választ kapok a kérdéseimre, és rengeteg plusz, inspiráló gondolatot, ötletet is kapok. Fata László könnyed, humoros, mégis informatív stílusa egyedülálló.

Seibert Evelin

HR specialista

WHC Holding Kft.

"Egyszerű formában, közérthetően kapok információt a legfontosabb tudnivalókról Cafeteria témában."

Plósz Orsolya

HR vezető

MTD HUNGÁRIA KFT.