Munkáltatói gondoskodás - 2015

Munkáltatói gondoskodás - 2015

Idén is, akárcsak 2012-ben és 2013-ban, a Munkáltatói gondoskodás szakmai konferenciát megelőzően végeztünk egy felmérést, amelyben megkérdeztük hírlevél olvasóinkat, miként viszonyulnak a gondoskodás alapú juttatásokhoz.

A 2015 nyarán lefolytatott kutatásra 378 válasz érkezett. Eszerint összesen a kitöltők 65,96%-a rendelkezik olyan juttatással, amelyet nem lehet azonnal felhasználni, hanem a munkavállaló hosszabb távú igényeiről gondoskodik. Ezen a téren is érzékelhető volt a növekedés az elmúlt évekhez képest.

2013-hoz képest tovább csökkent azon válaszadók száma, akiknek nincs, és nem is tervezik efféle juttatás bevezetését. Ezzel párhuzamosan pedig emelkedett azok száma, akik stabil, működő gondoskodást célzó programmal rendelkeznek, így a közeljövőben nem is tervezik ezek megváltoztatását.

A beérkezett 378 kérdőívből mindössze 0,53% jelezte, hogy meg fogják szüntetni a gondoskodó juttatásaikat. Ez az idei érték nagyjából egy nyolcad része a 2012-ben mért eredménynek. 

 

A három nem reprezentatív felmérés adatait összevetve arra következtethetünk, hogy egyre több munkáltató tartja fontosnak, hogy hosszú távon gondoskodjon munkavállalói egészségéről, nyugdíjáról, biztonságáról. Ennek következtében egyre stabilabb, tervezett helyet foglal ez a juttatás egy professzionális juttatási rendszer kínálatában.


Juttatások 2024.


Frissítve 2023.12.06.
Összeállí­tottam egy 34 oldalas, ingyenes összefoglalót a béren kívüli juttatások 2024-es szabályairól. Majd a jövőben rendszeresen e-mailben tájékoztatom a változásokról.
  • Adózás új rendje


  • Népszerű juttatások


  • Borászati termékek adómentesen


  • Hogyan használja ezeket?

A megadott e-mail cí­mre díjmentesen elküldöm az összefoglaló anyag letöltési linkjét!


Feliratkozásommal elfogadom az adatvédelmi irányelveket, adataim kezeléséhez önkéntesen hozzájárulok.