Cafeteria Panoráma - beszámoló

Cafeteria Panoráma - beszámoló

2016.12.01-én megrendezésre került a Cafeteria Panoráma 2017. Konferencia.

A rendezvény jó alapot adott arra, hogy egy munkáltató megismerje a jövőre várható alapvető változásokat. Emellett rendkívül sok tudást sikerült egy nap alatt közös erővel feldolgozni – nyilatkozta a távozó résztvevők nagy része.

 

Nevéhez hűen a rendezvény széles körű kitekintést adott a teljes piacra vonatkozóan.

 

Az adótörvények változásairól Dr. Andrási Jánosné a NAV osztályvezetője hozott reggeli indításként egy jó alapot. Ezt követően Fata László a Cafeteria TREND magazin szakértője villámgyorsan megmutatta, hogyan ültessük át kevés adminisztrációval a törvényeket a gyakorlatba, hiszen a munkabérhez képest jelentősen kedvezőbb feltételekkel adhatunk 2017-ben béren kívüli juttatásokat. Növelhetjük ezt a kedvezményt, ha az adómentes juttatásokban rejlő lehetőségeket is kihasználjuk. 

 

Az előző évhez képest a legjelentősebb változás, hogy a sok béren kívüli juttatás már magasabb teherrel lesz adható, míg megjelenik néhány új adómentes elem és béren kívüli juttatásként a készpénz kifizetésének lehetősége.

 

Az egészség célú adómentes juttatás lehetőségéről szólt még délelőtt Záhonyi Barbara, a Medicover Zrt. kereskedelmi igazgató helyettesének előadása.

 

Ebéd után Király Ágnes a Top Cafeteria okleveles adószakértője mutatta be, hogyan lehet szabályosan összhangot teremteni a juttatások kiadása, a bérszámfejtés és az adózás között.

 

Mind az adózás oldaláról, mint a szolgáltatói oldalról (Pl. SZÉP Kártya csere) sok minden történik a rendezvény Fő támogatójának az OTP Banknak háza táján.

SZÉP Kártya, lakáshitel, egészség-, nyugdíjpénztár, ajándékutalvány..., hogyan alakul a 2017-es év? Ezt a témát járta körül Gál Tamás az OTP Bank Nyrt. cafeteria szolgáltatási vezetője

 

A délután második felében a jogi ügyeké és egy teljesen új szemléletű juttatásé volt a főszerep.

 

Dr. Renneczéder Éva ügyvéd a Paletteria Zrt. cafeteria szakértője a munkajog és a bírósági ítélkezési gyakorlat tükrében vizsgálta a cafeteria helyzetét.

A jogi területet érintő előadása előtt azonban Dobai Gábor, The WorkLife Company ügyvezetője mutatta meg, miként lehet akár munkáltatói költségek nélkül juttatásokat nyújtani.

 

A konferencia 326 látogatója 1-5-ig terjedő skálán átlagosan 4,71 értékelte e rendezvényt.

 

Bár a résztvevők sok új információval, kissé kimerülten indultak haza a nap végén, a munka azonban csak most kezdődik számukra. A tanultakat át kell ültetniük saját vállalati juttatási rendszerükbe, és a munkavállalókat is fel kell készíteniük az új juttatásokra. 

Ráadásul az idén a sok változás miatt lesznek, akik teljesen az alapoktól tudatosan újra építik a juttatási rendszerüket.

Juttatások 2024.


Frissítve 2023.12.06.
Összeállí­tottam egy 34 oldalas, ingyenes összefoglalót a béren kívüli juttatások 2024-es szabályairól. Majd a jövőben rendszeresen e-mailben tájékoztatom a változásokról.
  • Adózás új rendje


  • Népszerű juttatások


  • Borászati termékek adómentesen


  • Hogyan használja ezeket?

A megadott e-mail cí­mre díjmentesen elküldöm az összefoglaló anyag letöltési linkjét!


Feliratkozásommal elfogadom az adatvédelmi irányelveket, adataim kezeléséhez önkéntesen hozzájárulok.