Cafeteria Panoráma - beszámoló

Cafeteria Panoráma - beszámoló

2016.12.01-én megrendezésre került a Cafeteria Panoráma 2017. Konferencia.

A rendezvény jó alapot adott arra, hogy egy munkáltató megismerje a jövőre várható alapvető változásokat. Emellett rendkívül sok tudást sikerült egy nap alatt közös erővel feldolgozni – nyilatkozta a távozó résztvevők nagy része.

 

Nevéhez hűen a rendezvény széles körű kitekintést adott a teljes piacra vonatkozóan.

 

Az adótörvények változásairól Dr. Andrási Jánosné a NAV osztályvezetője hozott reggeli indításként egy jó alapot. Ezt követően Fata László a Cafeteria TREND magazin szakértője villámgyorsan megmutatta, hogyan ültessük át kevés adminisztrációval a törvényeket a gyakorlatba, hiszen a munkabérhez képest jelentősen kedvezőbb feltételekkel adhatunk 2017-ben béren kívüli juttatásokat. Növelhetjük ezt a kedvezményt, ha az adómentes juttatásokban rejlő lehetőségeket is kihasználjuk. 

 

Az előző évhez képest a legjelentősebb változás, hogy a sok béren kívüli juttatás már magasabb teherrel lesz adható, míg megjelenik néhány új adómentes elem és béren kívüli juttatásként a készpénz kifizetésének lehetősége.

 

Az egészség célú adómentes juttatás lehetőségéről szólt még délelőtt Záhonyi Barbara, a Medicover Zrt. kereskedelmi igazgató helyettesének előadása.

 

Ebéd után Király Ágnes a Top Cafeteria okleveles adószakértője mutatta be, hogyan lehet szabályosan összhangot teremteni a juttatások kiadása, a bérszámfejtés és az adózás között.

 

Mind az adózás oldaláról, mint a szolgáltatói oldalról (Pl. SZÉP Kártya csere) sok minden történik a rendezvény Fő támogatójának az OTP Banknak háza táján.

SZÉP Kártya, lakáshitel, egészség-, nyugdíjpénztár, ajándékutalvány..., hogyan alakul a 2017-es év? Ezt a témát járta körül Gál Tamás az OTP Bank Nyrt. cafeteria szolgáltatási vezetője

 

A délután második felében a jogi ügyeké és egy teljesen új szemléletű juttatásé volt a főszerep.

 

Dr. Renneczéder Éva ügyvéd a Paletteria Zrt. cafeteria szakértője a munkajog és a bírósági ítélkezési gyakorlat tükrében vizsgálta a cafeteria helyzetét.

A jogi területet érintő előadása előtt azonban Dobai Gábor, The WorkLife Company ügyvezetője mutatta meg, miként lehet akár munkáltatói költségek nélkül juttatásokat nyújtani.

 

A konferencia 326 látogatója 1-5-ig terjedő skálán átlagosan 4,71 értékelte e rendezvényt.

 

Bár a résztvevők sok új információval, kissé kimerülten indultak haza a nap végén, a munka azonban csak most kezdődik számukra. A tanultakat át kell ültetniük saját vállalati juttatási rendszerükbe, és a munkavállalókat is fel kell készíteniük az új juttatásokra. 

Ráadásul az idén a sok változás miatt lesznek, akik teljesen az alapoktól tudatosan újra építik a juttatási rendszerüket.

Juttatások 2019


Frissítve 2019.06.21.
Összeállí­tottam egy 28 oldalas, ingyenes kiegészítő számot a béren kívüli juttatások 2019-es szabályairól. Majd a jövőben rendszeresen e-mailben tájékoztatom a változásokról.
  • Hogyan alakulnak a közterhek a szocho. törvény változás után?


  • Mi marad kedvező adózású?


  • Hogyan használjam ezeket

A megadott e-mail cí­mre díjmentesen elküldöm az összefoglaló anyag letöltési linkjét!


Feliratkozásommal elfogadom az adatvédelmi irányelveket, adataim kezeléséhez önkéntesen hozzájárulok.

Rólunk mondták

"Nagyon jók az előadók! Hasznos, gyakorlatban jól használható tanácsokat, ötleteket kapunk!"

Kende Andrea

Bér-, TB- és Munkaügyi Vezető

77 Elektronika Kft.

"Örülök, hogy a kiállítókkal, szolgáltatókkal személyesen is lehet konzultálni."

Szütsné Balogh Brigitta

Senior Expert HR Services Hungary

Novartis Cégcsoport

"Mindig nagyon hasznos gyakorlati információkat kapok."

Kende Andrea

Bér-, TB- és Munkaügyi vezető

77 Elektronika Kft.