A cégek több mint fele használná

A cégek több mint fele használná

Újra az adómentesen adható lakáscélú támogatásra irányította a munkáltatók figyelmét az a változás, mely szerint 2014-ben a lakáscélú hitelek visszafizetésére is adhat adómentes támogatást a munkáltató a munkavállalóinak.

A Cafeteria TREND magazin december elején végzett felmérése alapján a válaszadó 201 munkáltató 54 százaléka kívánja szerepeltetni ezt az új lehetőséget a juttatási rendszerében.

Még jelentősebb ez az arány, ha a felmérésben érintett cégek munkavállalóival (156.448 fő) súlyozzuk az egyes cégek terveit. Így a foglalkoztatottak 56,5 százalékának munkáltatója tervezi a lakáscélú hitel törlesztésének támogatását.

 

Ahol bevezetésre kerülhet ez a juttatás, ott a válaszadók becslése szerint átlagosan a juttatási keret 26 százaléka (dolgozói létszámmal súlyozva 21,76%) fordítódhat erre a célra.

Fontos azonban arra is figyelni, hogy a lakáscélú támogatás adómentességéhez speciális feltételek, például méltányolható lakásigény szükséges.

Így a lakás szobái és az ott lakók száma mellett a lakás értékét is figyelnie kell a munkáltatónak az adómentesség megállapításához.

A feltételeknek való megfelelés esetén a juttatás értéke a vételár vagy a teljes építési költség 30 százalékáig, de a folyósítás évét megelőző négy évben erre a célra kapott összegekkel együtt maximum 5 millió forintig terjedhet. Így arra is figyelnie kell a támogatást nyújtó munkáltatónak, hogy az előző években más munkáltató adott-e már ilyen juttatást az érintett magánszemélynek.

Juttatások 2024.


Frissítve 2023.12.06.
Összeállí­tottam egy 34 oldalas, ingyenes összefoglalót a béren kívüli juttatások 2024-es szabályairól. Majd a jövőben rendszeresen e-mailben tájékoztatom a változásokról.
  • Adózás új rendje


  • Népszerű juttatások


  • Borászati termékek adómentesen


  • Hogyan használja ezeket?

A megadott e-mail cí­mre díjmentesen elküldöm az összefoglaló anyag letöltési linkjét!


Feliratkozásommal elfogadom az adatvédelmi irányelveket, adataim kezeléséhez önkéntesen hozzájárulok.